Bulvár

Bálint vagy Robi áll a bál a 8 millió miatt!

Bálint mohó vagy Robi sumák? Ez itt a kérdés! 

Gyakorlatilag a játék eleje óta nem volt kérdés, hogy Bálint, vagy Robi fogja megnyerni ezt a játékot, de inkább Bálintnak állt a zászló.
Most viszont az utolsó pillanatban történt valami, ami talán Robinak kedvezhet, méghozzá annyira, hogy akár meg is nyerheti a játékot! 

Röviden arról volt szó, hogy a nagytestvér bedobott egy olyat, hogy kinek mennyi pénz lenne elég, ahhoz, hogy most szó nélkül felálljon és, kisétáljon az ajtón. Persze senki nem mert beírni egy összeget, kivéve Robit, aki 8 millió forintot írt a papírra, hogy Ő azzal gyakorlatilag be is fejezné a játékot, ha azonnal megkapná. 

Bálint erre nagyon bepöccent, hiszen valószínűleg szentül meg van győződve arról, hogy Ő fogja nyerni a játékot, és úgy kezelte a helyzetet, mintha Robi konkrétan meglopná Őt, vagy az Ő zsebéből venné ki a pénzt.
Azt le kell szögezni, hogy azzal mindenki tisztában van, hogy Robi az egyetlen játékos akinek esélye van Bálintot megverni. Ezt Bálint is nagyon jól tudja. 
Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy Robi kiejti Bálintot, és akkor Bálint nemhogy 28 milliót nem kap, de egy árva forintot sem.
Ezért, ahelyett, hogy elkezdett azonnal fröcsögni lehet, hogy előbb számolnia kellett volna.
Most jelen pillanatban 5-en vannak bent.
A legnagyobb riválisa kicsivel többet kért, mintha 5 felé osztanák a pénzt, mert 7,2 millió helyett, kért 8-at. Na puff neki….
Ha Őt most kifizették volna szinte biztos, hogy 28-al ballagott volna ki Bálint.
De így, hogy bekattant, és maga ellen fordította, a legnagyobb riválist, lehet, hogy egy forintot nem kap.
Hogy ez most ostobaság, vagy mohóság azt nehéz eldönteni. Minden esetre anélkül, hogy mérlegelt volna, azonnal nekiesett a legnagyobb ellenfelének ami lehet, hogy a vesztét fogja okozni. 

Ne legyünk álszentek. 8 millió nem kevés pénz. Nyilván erről meg lehetne kérdezni egy tanárt, vagy egy nővért, hogy mennyi idő alatt szednek össze ennyi pénzt tisztán, miután a fizetésükből kifizették a rezsit, és az összes kiadásukat rendezték.
Talán évtizedek alatt jönne össze ennyi.
Itt pedig 20-30 éves emberek marakodnak rajta úgy, hogy konkrétan megdolgozni egyik sem dolgozott meg érte.
Bálint a legutóbbi adásban kikelt magából, és  szinte nyálzó szájjal őrjöngött, hogy Ő nem CSAK 28 millióért jött, hanem 36 millióért. 

Érdekes, hogy ha úgy nézzük, és most a bent lévő játékosok kötnének egy üzletet, hogy lesz, ami lesz dobjuk szét a pénzt, akkor mindegyiknek jutna fejenként 7,2 millió forint. Ha ehhez, megnézzük, hogy milyen produktumot tettek le az asztalra, akkor ennek a tükrében ez egy irdatlan nagy összeg. Hiszen Bálint a napjának a nagy részét, dohányzással töltötte, míg Vivi festette magát, Merci Moh-t ostromolta, míg Moh visszautasította.
És eközben mit csinált Robi? Na és valahol itt van a kutya elásva. Mert  talán a legnagyobb munkát Ő vállalta magára, miközben  a fent megnevezett emberek henyéltek.
Hiszen Robi az elejétől kezdve több mint 10 emberre főzött, és takarított. Azt is ki lehet jelenteni, ha Robi nincs bent, akkor a retek annyira eluralkodott volna a villában, hogy talán már a patkányok is felbukkantak volna. Kis túlzással ember nem volt Robin kívül, aki megfogta volna az igazi munka két végét, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy együtt éljenek.

Ha így tekintünk arra a 8 millióra, és azt vizsgáljuk, hogy ha testvériesen el lenne osztva a pénz, akkor nagyon szerény összeget írt arra a papírra Robi. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a feladatok során, mennyire tette oda magát. Szinte mindent megnyert, amit csak lehetett.
Ugyanakkor nem meglepő módon az iq teszt eredménye is a legjobb lett. 

Bálint úgy gondolja, hogy valaki akkor küzd meg a villában, ha fröcsög, és konfrontálódik mindenkivel. Ezt talán a faragatlanságából adódik, hogy nem tudja azt elfogadni, hogy rajta kívül vannak még más emberek is a földön, akiknek más a személyiségük mint neki. Vannak olyan emberek, akik nem feltétlenül szeretnek vitába keveredni, és alapvetően kerülik a konfliktusokat.
Nos, Robi egy ilyen gyerek. Az is tiszta, hogy ez nem mindenkinek szimpatikus, de el kell fogadni, hogy vannak ilyen személyiségek is. Szemmel láthatóan ez Bálintnak nem megy.

Ez a játék egy taktikai, és pszichológiai játék. Pillanatok alatt változhatnak a szabályok, és alkalmazkodni kell hozzá. Aki valaha pókerezett már, és eljutott az utolsó asztalig, ami olyan mint a VV-ben a döntő, ott is feldobják a lehetőséget, hogy üzleteljenek egymással. Senki nem mondja azt a másikra, hogy sumák, vagy gyáva, hanem az ész érvek mentén mindenki el kezd gondolkozni, hogy számára mi a legjobb, és legbiztosabb profit, amiért érdemes tárgyalni. Ehhez nyilván intelligencia kell, de ha valakinek kisebb az iq-ja mint a Vivinek, akkor ez nehéz dió.
Így sikerült idáig jutni, hogy Bálint képtelen feldolgozni, hogy a legnagyobb riválisa lelépett volna 8 misivel.
Egy normálisan, racionálisan gondolkodó játékos örömtáncot járt volna, hogy apám lelépett az az ember 8 millióért, aki megfoszthatott volna mindentől. Bálintnak azt kellett volna mondani, hogy itt van barátom a 8 misi, menj isten hírével, én meg elrakom ezt a 28-at.
De Bálint a 28 millióra csak legyintett, hogy az CSAK 28 millió, és Ő 36-ért jött.
Elég erős a mohóság faktor, és általában ez nem vezet jóra soha.

Bálint egyébként a viselkedésével azt mutatja most is, hogy 100%-osan biztos abban, hogy Ő fog nyerni. Ezért is érintette ennyire érzékenyen ez a 8 milliós téma, hiszen úgy érezte, hogy az a pénz már az öve, és Robi konkrétan meglopja Őt.
Sok magabiztos embernek fagyott már a mosoly az arcára, amikor valaki ennyire biztos a dolgában.
Ha valóban futárként dolgozott, akkor Ő tudhatja a legjobban, hogy mennyit kell dolgozni 28 millió forintért, de most valahogy annyi neki nem elég. Ez az a jelenség, amikor valakit a pénz imádata, és kapzsiság megvadít.
Három hónap henyélés után…evés-ivás, dorbézolás, terülj.terülj asztalkám után, még fejenként 1 millió forintért is hálásak lehetnének, ami bőven magasabb 3 hónapra elosztva, mint amit egy átlagos ember megkeres.
Gyomorforgató, és kiábrándító Bálintnak ez a pénzéhsége.
Persze ez a játék nem az igazságosságról szól, de ha igazságosan kéne elosztani a ezt a 36 millió forintot, hogy ki mivel járult hozzá a közösség életéhez, akkor nagyjából Robinak 20 millió járna, míg Bálintnak 10 millió, és a fennmaradó 3- nak 2-2-2 millió.

Ki maradjon a villában?

Megosztás!
error: Nem! 🤬