Bulvár

Lehetek-e oltásellenes?

Az ország két részre szakadt! Vannak az oltásellenesek, és az oltáspártiak. Hogy kinek van igaza azt nehéz eldönteni.

UPDATE! 
Dániában felfüggesztették az astrazeneca oltások beadását, mert megszaporodtak a vérrög képződések az oltás beadása után. Egyelőre még a vizsgálat folyik, hogy mennyire van szerepe a vakcinának a vérrög képződésben. Minden estre nagyon úgy tűnik, hogy emberkísérlet zajlik a világban. 

Egyre durvább jelzőket használnak a magyar hírességek is azokra, akik valamilyen okból nem hajlandóak magukat beoltani. De azért azt el lehet fogadni egyes emberektől, akik nem érzik veszélybe magukat, hogy nem kérik az oltást. Ha adott esetben van egy makk egészséges ember, és úgy dönt, hogy Ő nem szeretne magába bizonyos hatóanyagokat fecskendeztetni Kínából például, akkor Őt nem feltétlenül kell kikiáltani a megtestesült gonosznak. Már pedig manapság ez történik. 

Csak érdekesség képen meg lehet említeni a 2015-ös nagy influenza járványt, ahol három hónap leforgása alatt 39 ezer ember halt meg Magyarországon. Az naponta 433 halott. Ez jóval magasabb szám mint a mostani eset, és senki nem szólta meg a másikat, mert nem volt hajlandó oltatni magát. És nemhogy oltásról nem esett szó, de még maszk viselésről sem a távolságtartásról meg azt sem tudta senki sem, hogy eszik vagy iszák. 

Egyébként nehéz megérteni azokat is akik be van már oltva de fröcsögnek éjjel-nappal, hogy más is oltassa be magát. Neki aztán nem mindegy ha már be van oltva? Hiszen Ő akkor védett, vagy mi a fene. Akkor mit zavarja az bármely beoltott embert, hogy valaki nincs beoltva.
Fogalmazzunk úgy, hogy azok akik nem hajlandóak beoltatni magukat azok végül is a saját fszukk.l verik a csalánt.
El kéne fogadni, hogy ahány ember, annyiféle képen gondolkozik.
Simán van olyan ember, aki nagyon félti az életét, és elsőként regisztrál, és remeg a nap minden percében nehogy beteg legyen, miközben elszív naponta két doboz cigit, és még az életében nem kötötte be a biztonsági övet az autójában.
És van olyan is, aki 40 éves és orvost akkor látott utoljára, amikor megszületett. Figyel magára, nem érzi magát veszélyben ezért az oltást sem érzi indokoltnak, vagy legalábbis nem fontosabbnak mint az influenza oltást. Akkor Őt most kövezzük meg, és nevezzük mindenféle gyilkosnak? Pusztán amiatt, mert vannak akik bíznak a saját immunrendszerükben.
Az influenza oltást általában egy vállrándítással elintézik az emberek, pedig olyan halálozási adatai vannak, hogy az álla leesne mindenkinek. Nagyjából 500 ezer ember hal meg évente, és visít valaki emiatt, amikor évek óta elérhető az oltás. Bosszankodik valaki amiatt, hogy hány ember hal meg, akiket meg lehetne menteni egy olyan oltással, ami évtizedek óta rendelkezésre áll?
Senkit nem érdekel! Persze nincs is nagydobra verve, hogy a 88 éves Marika nénit letüsszentette valaki a CBA-ban, és a vírus végzett vele. 
Most, hogy szóltak mindenkinek, hogy: Figyejjé’ már haver…baj lesz….mindenkinek hirtelen mennyire fontos lett az egészsége. Azzal senki nem foglalkozik, hogy az elmúlt években meghalt sok 100 ezer ember életét egy komolyabb média-hadjárattal simán meg lehetett volna menteni. Most, hogy nem lehet eltitkolni, mert az egész világ küzd ezzel a járvánnyal hirtelen itthon is milyen fontos lett az élet védelme. 2015- ben 39 ezer halott (többlet halálozás) volt az influenza miatt, de akkor valahogy Cecília asszony, vagy az akkori helyettese nem érezte annyira fontosnak, hogy felszólaljon az oltás fontosságáról. 

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az oltásellenesség, nem vírustagadás!

error: Nem! 🤬