Bulvár

Meddig lesz ingyenes az oltás? Nem sokáig!!!

Jelenleg még ingyenesen megkapja mindenki az oltást, de valószínűleg ez változni fog!

A vakcinák árai változóak. A kínai a legdrágább, ami kb 18 ezer forintba kerül. A többi az valamivel olcsóbb, pl a pfizer 30 dollár ami kb 8800 ft. És meég vannak olcsóbbak is, amik kb 3000 forint körül vannak. De nagyjából ha átlagot veszünk, akkor egy oltás 5-6 ezer forint lehet az államnak.
Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy ha 6-7 millió embert akarnak beoltani 2X, 6 hónapra, akkor egy évben 4x kell kifizetni ezt az összeget, ami a teljes átoltottság tekintetében alsó hangon több mint 40 milliárd forintba kerülne.
És akkor most jön az 1 millió dolláros kérdés. Vannak szakemberek, akik azt mondják, hogy ez a vírus most már az emberiséggel marad. Ami azt jelenti, hogy az oltásokat folyamatosan adni kell az embereknek. Meddig lehet ezt fenntartani, hogy évi 40 milliárd forintért beoltsák a teljes lakosságot.
Még azt sem tudják pontosan, hogy mennyi ideig véd egy oltás. Lehet, hogy 2-3 hónapig csak, ami azt jelenti, hogy akkor a költségek is emelkedni fognak, és éves szinten 100 milliárdokba kerülhet majd az oltás.
Arról nem is beszélve, hogy ha jön majd egy másik betegség, akkor az ellen is kell majd oltás nyilván, ami szintén hasonló költségekkel járhat majd. Persze egyelőre még ilyenről szó nincs, de ki tudja mikor, és hogyan üti fel a fejét egy újabb vírus.

Elképzelhető, hogy ezt a hatalmas vakcina üzletet, áthárítják majd a lakosságra, és minden oltás egy idő után fizetőssé válik. Olyan ez most mint egy jó marketing. Akár egy filmes előfizetés a netflixnél. Az első hónap ingyenes. Amikor azt látják az emberek, hogy ez az oltás megvédi őket, akkor természetesen hajlandóak lesznek fizetni is érte, hiszen mindenki élni akar.
Függően attól majd, hogy egy családban hányan vannak eléggé zsebbenyúlós történet lehet ez majd, az valószínűsíthető. Egy 5 tagú családnál, 3 havonta vagy 6 havonta függően attól meddig kapnak védettséget egy-egy oltástól szép kis összeg lesz, hiszen egy embert 2x kell oltani. Az egy évben lehet 20, de akár 40 oltás is egy nagyobb családban. Ha ezt felszorozzuk, akkor 100 és 200 ezer forint között is lehet az évi oltásra elköltött pénz egy családban. És mivel ez a vírus télen, nyáron vígan elvan, és előszeretettel mutálódik az is egy nagy kérdés, hogy nem-e ablakon kidobott pénz az egész?  Vannak szakértők, akik már most is állítják, hogy a mutánsokkal szemben a mostani védőoltás annyit ér mint erdőtűznél a vízipisztoly. 

Persze lehetnek kiskapuk a mutyi országában, és elképzelhető, hogy lesznek emberek, akik TB alapon is megkapják majd az oltást. Valószínűleg, aki igazolni tudja majd, hogy krónikus beteg, annak nem kell majd érte fizetni. Az okosságok országába nem elképzelhetetlen, hogy minden második ember innentől kezdve papíron nagyon beteg lesz.
Szóval ha fizetős lesz a vakcina, akkor csak a gazdagabbak fogják hosszútávon ezt finanszírozni, vagy krónikus betegnek kell lenni.
Annak idején még a 70-es években írt Fehér Klára egy könyvet Oxigénia címmel, ami arról szólt, hogy az emberiség a jövőben nagy jólétben fog élni, és mindent ingyen kapnak meg. Csak egy dologért kell megdolgozni, és az a levegő. Persze van egy réteg, akiknek nem kell érte semmit tenni, mert gazdagok. Talán ezzel a vakcinával is így lesz majd. Csak a gazdagok kiváltsága lesz az egészség. 

error: Nem! 🤬