Bulvár

Kínaiak elfertőzték az egész világot, most meg röhögnek rajtunk!

Érdemes azon elgondolkozni, hogy a denevérzabálók rászabadították az egész világra ezt a járványt, és most hatalmas profittal eljátsszák a megmentőt! 

Van valami egészen paradox abban, hogy a világot elfertőző országtól vásároljuk az életmentő gyógyszert. 
Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy ha egy közeli hozzátartozónkat egy kalapáccsal fejbe vágná egy virágárus úgy, hogy a rokonunk ott helyben kimúlna,  majd mi ezek után attól a virágostól vennénk meg a koszorút a sírra amin búsás haszonnal tömjük a zsebét a gyilkosnak, akkor mi tudunk tiszta lelkiismerettel tükörbe nézni? 

Mert most pontosan ez történik. Van egy ország, akik potenciálisan elfertőzték az egész világot, és a magyar kormány elsőként rogyott térdre előttük, hogy kegyelmezzenek nekünk, és hagy vásároljunk tőlük gyógyszert. A kínaiak pedig nagy kegyesen 10 milliárdokért cserébe eljátssza a megmentő hős szerepét. Amire a magyar kormány kifejezetten büszke is, hogy milyen jó kapcsolatokat ápolnak a denevérzabáló gócponttal. És milyen ügyesekek vagyunk a külpolitikában, hogy 10 milliárdokért tripla extra profit mellett mi vagyunk az elsők, akik bevásárolnak a gyilkosoktól. 
Vegyünk egy gyakorlatias példát. Ott van a kis grofó esete, akinek az apja koronavírusban halt meg. Nem lenne ellentmondásos, hogy ezek után a kis grofó elfogadja a gyilkosok segítségét? Nem az lenne ilyenkor a legalapvetőbb gondolata egy embernek, hogy dugjátok fel magatoknak a vakcinátokat denevérzabáló gyilkosok. 

Csak röhögnek rajtunk, miközben úgy megtömik a zsebüket, hogy nincs annyi nulla az univerzumban az 1-es után, ami a bankszámlájukon csilingel.

A nagy helyzet az, hogy most a kormány úgy kommunikálja le ezt a gyógyszer beszerzést a denevérzabálóktól, hogy mi vagyunk a legügyesebbek, és mi vagyunk a legjobbak külpolitikában. Persze erről szó nincs. Minden egyes ország érezte, hogy a gyilkosok segítő jobbját elfogadni morálisan nem elfogadható, ahogy nem viszed az autódat sem egy olyan gumishoz, aki előtte felhasította az abroncsaidat a nagy késsel.
Sokan mondhatják, hogy ez azért nem összehasonlítható dolog, hiszen itt emberéletekről szól a történet. És valóban az ember élete fontos, ahogy fontos volt a múltban is. Voltak már nagy világjárványok azelőtt is, és az emberiség túlvészelte a kínaik zsebének megtömése nélkül is. Valahogy inkább azt kéne látni, hogy itt szó nincs valódi humanitárius segítségről. A kínaiak amióta az eszüket tudják csencseltek. Egy kereskedő nép. Mindenhol ott vannak, és amiben üzletet látnak, abból üzletet is csinálnak. Ha az emberéletekbe kerül az sem akadály. A lényeg a profit.

És amíg lósz.r van veréb is van! Elsőként hunyászkodtunk meg, és hagyjuk ott minden idők legnagyobb profitját a kínaiaknál. Amíg az Ő portékájuk, 23 ezer forintba kerül, addig pfizer nem éri el a 8 ezret sem, az oroszoké meg 6 ezer. A többi 1500, és 3000 forint között mozog.
Úgy húznak le minket, hogy öröm nézni. És meddig tart a védettség ettől a kínai csodától? Senki nem tudja…talán 2-3 hónap, vagy egy kicsit több. A mutáns ellen meg lehet annyit ér mint halottnak a csók? Majd kiderül…..De 10 milliárdért 450 ezer hatóanyag? Vicc! Ha mindenkit be akarnak oltani  ezzel a cuccal 3 havonta ki kell köhögni nagyjából 100 milliárd forintot. Meddig fenntartható ez?  És mikor fogja azt mondani ez a mindenkit is megmentő kormány, hogy elég….most már mindenki nyúljon a saját zsebébe és aki élni akar fizessen!
Nehéz ezt így megmondani a választások előtt egy évvel, de annyi biztos, hogy még egy darabig állni kell a nép helyet az oltóanyag árát, ha kormányon akarnak maradni. 

error: Nem! 🤬