Bulvár

9,7 millióból, elhunyt 16,790! Ez 0,17% Annyira azért nem kell bekaksizni!

Mielőtt mindenki szana-szét parázná magát otthon, hogy jaj tuti el fog vinni ez a kórság, azoknak jó hír, hogy azért erre nem sok esély van! 

A számok makacs dolgok, és lehet itt most mindenkit riogatni, hogy bizony senki nincs biztonságban. Viszont ha igazak azok a számok, amik a magyar hivatalos oldalon fent vannak, akkor bizony egy átlagos ember, akinek nincsenek komolyabb bajai, nem extrém elhízott, nem cukorbeteg, vagy szív, esetleg tüdő, akkor olyan jaj de nagy félnivalója nincs.

Ugyanis azt lehet látni, hogy 1 év alatt a 9,77 millió emberből, elhunyt 16,790 fő. Ez a lakosság 0,17%-a.
Ha ehhez megnézzük, hogy oltóanyag sem volt, és aki elkapta, azt csak a saját immunrendszere védte meg, akkor ez a szám semmivel sem magasabb, mint egy átlagos influenza járvány által okozott halálozási arány. 
De itt még nincs vége, hiszen azt is tudjuk, hogy a betegek átlagéletkora Magyarországon 74,66 év, és kivétel nélkül mind súlyos alapbetegségekben szenvedtek, ami önmagukban is halált okoztak volna záros határidőn belül.

Összegezve tehát elmondható, hogy azok, akik nem krónikus betegek, és nem töltötték be a 65-öt azoknak annyira azért nem kell aggódni, mint ahogy azt a média felvázolja.
Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek betegek, és nem fogják megkínlódni egyes esetekben ezt a betegséget, de a halálozási ráta alapján szinte biztos, hogy nem kerülnek tepsibe. 

Természetesen a nagyszámok törvénye alapján mindig lesznek kivételek, akiknek a szervezete rosszul reagál, és baj lesz, de ennek a mértéke olyan csekély, hogy az élet bármely területén aznos eséllyel történhet baj egy emberrel.
Azt is érdemes megnézni, hogy már több millió elhunyt személyről számoltak be, de még egyetlen egy esetet nem tudtak mutatni, amikor egy makk egészséges emberrel végzett volna ez a vírus.
Azt mindig elmondják, hogy volt XY fiatal áldozat de, hogy mennyire volt rottyon a szervezete arról soha nem beszélnek.
Csak azt tudjuk tanácsolni,hogy ettől függetlenül senki nem dőljön hátra, mert a veszély fennáll, de egy átlagos emberre aki nem krónikus beteg arra azért annyira nem veszélyes ez a vírus, mint ahogy megpróbálják beállítani. 

Természetesen itt vannak a mutáns változatok, és elmondják, hogy a fiatalokat sem kíméli. Nyilván  lejjebb tolódik az idősek beoltása után az átlagéletkor. De lássuk a legfiatalabbakat az utóbbi 100 halálozásból.
-36 éves down-szindrómás epilepsziás.
-55 éves extrém elhízás
-62 éves tüdőrák
-41 éves extrém elhízás, vese elégtelenség
-32 éves légmell
-41 éves extrém elhízás, magas vérnyomás
etc. etc.
Jól látszik, hogy minden egyes fiatal nagyon komolyan beteg volt. És sajnos a természet ilyen. Nem csak az emberek között, hanem az állatvilágban is a leggyengébb egyedek hullanak el. Keményen hangzik ez, de a természet törvénye kegyetlen.

 

error: Nem! 🤬