Bulvár

Az orvos, akit még Orbán sem tudott megvenni!

Napi 80 ezerért sem vállalta a kínai vakcina beadását! Van még olyan orvos, akinek a meggyőződése erősebb, mint a pénzéhsége! 

Egy napra hétvégén és ünnepnapokon 80 ezer, fél napra 40 ezer jár az orvosoknak az oltások beadásáért. Ha ezt csinálja két hónapig minden hétvégén, akkor nagyjából 1,2 milliót kaszált volna.
De van egy orvos erdőkertesen, aki nem vállalja azoknak a vakcináknak a beadását, amit az EU-ban nem engedélyeztek. Az orvos azt mondja, hogy nem hajlandó emberkísérletekben részt venni, mert nem lehet tudni, hogy az oltásoknak milyen hosszútávú hatásuk van az emberi szervezetre. 

Sokan gyilkosnak kiáltják ki az orvost, mert ezzel egyesek szerint megöli a betegeket, hogy nem hajlandó beadni a védőoltást. Nyilván ezt a problémát nem itt fogjuk megoldani, hiszen egy mély morális kérdéskört is feszeget.
Volt már olyan gyógyszer a történelemben, amit engedélyeztek, aztán kiderült róla, hogy a hosszútávú mellékhatások sokkal károsabbak, mint az ahogy gondolták. 
Egyértelmű az is, hogy ezek a vakcinák villámgyorsan készültek el, és egy nagyon fontos fázist kihagytak a tesztelés folyamán, ami éveket vesz igénybe. Ez pedig nem más mint az állatkísérletek. Ezek azok a kísérletek, amik arra szolgálnak, hogy a szakemberek eldöntsék, hogy lehet-e kereskedelmi forgalomba helyezni az adott terméket, illetve megállapítsák jó eséllyel, hogy hosszútávon nincs-e valami komolyabb mellékhatás.
Most ez a fázis kimaradt, és az erdőkertesi orvos azt mondja, hogy Ő nem hajlandó emberkísérletekben részt venni. Nyilván ezzel utal a kimaradt állatkísérletekre az védőoltások tekintetében.  

Eközben kiderült, hogy az orvost az oltás beadásának megtagadása miatt 1 millió forintra büntették. Erre az orvos úgy reagált, hogy akkor csődbe viszi a vállalkozását, és befejezi a praktizálást. A büntetés ilyen gyors kiszabása azért is furcsa, mert Orbán Viktor azt mondta, hogy most nem a felelősségre vonás  ideje van, hanem a munkáé.
Csak itt az a kérdés, hogy majd kit, és miért kell felelősségre vonni. 
Lehet-e valakit azért megbüntetni, mert nem hajlandó olyan oltóanyaggal dolgozni, amit az EU-ban nem engedélyeztek. És ha utólag kiderül, hogy az oltóanyagnak van valamilyen hosszútávú mellékhatása, akkor azért ki vállalja a felelősséget? Csak azért kérdezzük, mert ez még korán sem dölt el, hiszen éppen azért nevezik hosszútávú mellékhatásnak, mert majd csak évek múltán fog rá fény derülni mi is történt az egyes betegekkel, akik megkapták pl a kínai vakcinát. 

A road trip to Norway’s best view

Kjeåsen is famous as one of the most isolated inhabited corners of Norway. And while getting here is a wild adventure, it’s the views from the top that truly stir the spirit.

Pope praises ‘wise, tender’ Benedict at solemn burial

Pope Francis has joined pilgrims in St Peter’s Square to preside over the funeral of his predecessor, who resigned from the papacy in 2013. The dome of St Peter’s basilica at the Vatican was shrouded in mist as the cypress-wood coffin containing Pope Benedict XVI’s body was brought out and placed on the steps. There was applause from the faithful who had gathered for the funeral. Benedict was then interred in a tomb beneath the basilica. Clergy from around the world had come – cardinals in red vestments, nuns and monks in their dark robes.

error: Nem! 🤬