Bulvár

Rendesen kitömik suskával a magyar olimpikonokat! Túlzás ennyit fizetni?

Először is nézzünk rá erre a táblázatra, hogyan fizet a magyar állam minden magyar adófizető ezeknek a csodálatos bajnokoknak.
Több mint négyszer annyit ér a magyar aranyérem az olimpián, mint egy amerikai.
Azt mondjuk nehéz eldönteni, hogy vicces, vagy bosszantó h a magyar olimpiai cím négyszer többet ér, mint mondjuk az amerikai. És akkor a némethez ne is számoljuk, ami az amerikainak a fele. És akkor még hol van a számításban az, hogy az átlag fizetések mennyivel magasabbak az említett országokban. És ha ebben a vonatkozásban vizsgáljuk a magyar olimpiai összegeket, akkor még durvább a különbség.
Persze megérdemli mondják sokan, meg azt is lehet hallani, hogy lehet utána csinálni….de azért ha a minimálbérhez nézzük arányosan, vagy mindenkori átlagfizetéshez, akkor nem csoda ha egyeseknek kinyílik a bicska a zsebében…És még mindig nincs vége a dolognak, mert ha ez nem lenne elég, akkor az olimpia járadékot élete végéig kapja….azaz fizetik neki az adófizetők. Ami szintén nem egy gyenge összeg. 2020-ban 329 ezer forint volt havonta. És itt mondhatja az átlag ember, hogy azért a lóf4szn4k isvan vége.
A magyar kormány 2020 decemberében megemelte az olimpiai éremért, illetve az egyéb helyezésekért járó pénzjutalmak összegén – például az első helyezéséért járó 35 millió forint helyett már 50 millió jár*:
1. hely: 50 millió forint
2. hely: 35,7 millió forint
3. hely: 28,5 millió forint
4. hely: 21,5 millió forint
5. hely: 14,3 millió forint
6. hely: 11,4 millió forint
7. hely: 5,7 millió forint
8. hely: 2,8 millió forint
error: Nem! 🤬