Bulvár

Bréking! Falusi Mariannt koncert közben csípte meg egy méhecske! Anafilaxiás sokkot kapott, de így is végignyomta a koncertet! 🐝😮

Elképesztő videó került a birtokunkba! Jól látszik a felvételen, hogy mennyire profin kezelte Mariann az életveszélyes helyzetet!  
A csípés után azonnal ödémásodni kezdett az énekesnő! 🐝🙄😂
Az epinefrin injekcióra súlyos allergiás reakció, anafilaxia esetén van szükség. Kinek ajánlott otthon tartani ebből?
Az epinefrin vagy más néven adrenalin egy hormon, amit a mellékvesék termelnek a szervezetben. Mesterségesen is előállítható, önbelövős injekció – autoinjektor – formájában. Az injekció működéséről dr. Moric Krisztina allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa nyújt felvilágosítást.

Mi az anafilaxia?

Ha valaki allergiás, és a szervezetébe allergén kerül, akkor allergiás reakció jelentkezik. Ennek tünetei az egészen enyhétől a súlyos panaszokig terjedhetnek. Jelentkezhetnek légúti, gyomor-és bélrendszeri, illetve bőrtünetek is. Az allergiás reakció legsúlyosabb formája az anafilaxia, mely nem csak helyi, hanem az egész szervezetet érintő tüneteket okoz és akár életveszélyes is lehet.

Kiket érinthet az anafilaxia?

Anafilaxia gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt előfordulhat. Az allergiás reakció legsúlyosabb formája felléphet egyes élelmiszerek-, gyógyszer-, latex-, vagy rovarméreg allergia (méh- és darázscsípés) kapcsán.
error: Nem! 🤬