Bulvár

Nevetségesen egyszerűen manipulál Orbán Viktor! Csak egy mondat, de mégis….

Gondolkozott már valaki ennek az egyetlen ki mondatnak a jelentőségén manipulációs szempontból?
A mondat így hangzik:
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 
Tette már magának fel valaki a kérdést, hogy általában ez a mondat mikor hangzik el néha-néha az emberek szájából?
Igen- igen….jellemzően valamilyen sportesemény kapcsán szokták ezt üvöltözni az emberek. Az nem meglepő, hogy a focimániás Viktor a lelátóról hozza a legkedveltebb elemét a beszédjének, hiszen ott sokszorosan gyakorolhatja a magyarság tudatot, és teletorokkal lehet ordítani a fenti mondatot. Csak az a különbség, hogy ezt a lelátón akkor kiabálják az emberek, amikor az ellenfél nem magyar. Nyilvánvaló, hogy a nemzetiségi jelző bekiabálása a játékosoknak nem csak egyfajta buzdítás, hanem egy összetartozási rigmus is. Hogy Ők ott lent a pályán, és én itt a lelátón egyívásúak vagyunk. Ezzel a rigmussal, pedig megkülönböztetjük magunkat az ellenféltől. Hiszen ha én a magyaroknak szurkolok, akkor egyértelmű, hogy a másik oldalon álló csapat, jelen esetben a baloldali összefogás, nem magyar.  
Orbán Viktor már rengeteg dolgot kisajátított magának, és a pártjának. Ahogy pl tolja a keresztet a FIDESZ előtt az is teljesen egyedi. Ahogy sikerült összemosni a vallást a politikával az valami egészen döbbenetes.
Aki ebben az országban pl ateista, vagy csak olyan racionális gondolkodású, aki jobban hisz a tudományban, mint Viktorban, és az eszme rendszerében, netán a bibliában az húzhatja is le magát a rötyin, mert nem tartozik bele a Viktor féle nagy családpolitikába. 
De ennél az aprócska mondatnál maradva, amit elköszönésként kisajátított magának, az  egészen elképesztő, hogy úgy kompletten ezzel az elköszönéssel, nem kevesebbet állít, hogy “mi” akik itt most összegyűltünk vagyunk a magyarok, és azok ott a túloldalon, pedig az ellenfél, akik nem tartoznak hozzánk. Kvázi Ők nem magyarok! Hiszen ha Ők is magyarok lennének, akkor ennek a mondatnak semmi értelme nem lenne, hiszen nyilván Viktor Úr nem fog olyanok ellen drukkolni, akik szintén magyarok.
Tehát ilyen csak akkor hangzik el egy magyar szájából, amikor idegenek ellen küzd.
Nagy kérdés, hogy lehet-e idegenként kezelni több millió másik embert csak azért, mert adott esetben nem a FIDESZRE fog majd szavazni.
Ezzel az egy mondattal manipulál mindenkit, sőt olyannyira manipulatív, egy országban így elköszönni miniszterelnökként, hogy ezzel konkrétan azt üzenni, hogy aki nem rá szavaz, az nem is magyar.
Innen már csak egy lépésre van a hazaárulózás, hogy aki nem rá szavaz, az elárulja az országot, hiszen a magyarok ellen húzta be az X-et “azokra” akik nem mi vagyunk!
Mert vagyunk mi, meg azok!

 

Nos, Te aki olvasod ezt vajon Te hova sorolod magad? Hozzánk magyarokhoz, vagy azokhoz? Te kinek szurkolsz a választáson? Magyarországnak, és magyaroknak, vagy azoknak?
Egyszerű kis mondat ez egy miniszterelnök szájából, és mégis mennyire manipulatív.
Másfelől pedig provokatív is, hiszen mindenki más is magyar ebben az országban nem csak az, akinek a veje, az apja, és az összes pártársa milliárdos lett.
Share on facebook
Facebook
error: Nem! 🤬