Bulvár

Kari Geri autója szabályosan haladt!?

A videóban tényleg az látható, hogy Karácsony autója a buszsávban halad egy ideig, és persze az azt videózók autója is. A buszsávban tényleg csak buszok, no meg a Kreszben tételesen felsorolt további járművek, például taxik és mentőautók haladhatnak.
Van azonban egy fontos kivétel: jobbra kanyarodást csak úgy szabad elvégezni, hogy előtte a buszsávba kell besorolni. A buszsávban haladás szabályos, ha egyértelmű célja nem a folyamatos előzgetés, hanem a felkészülés a bekanyarodásra. Aki veszi a fáradtságot és végignézi a 23 másodperces videót, láthatja, hogy a követett autó a pesti hídfőhöz közeledve lehúzódik a buszsávból az ott kezdődő, a jobbra kanyarodóknak fenntartott sávba. Azt nem szabályozzák, hogy mikor lehet a buszsávba menni, mennyivel a kanyarodás előtt, de a videóból nem is derül ki, hogy a szolgálati autó mikor került oda, mert a felvétel már a pesti oldal közelében kezdődik. 
A videót készítők autója viszont nem kanyarodott jobbra, hanem folytatta az utat a buszsávban az Astoria felé. Az pedig csak jóindulatú feltételezés, hogy valaki az anyósülésen ült és ő készítette a videót, nem pedig az, aki vezetett.
error: Nem! 🤬