Bulvár

A szemfényvesztő rezsi Szilárd, és a kolostormalac hazugsága a rezsicsökkentésről!

Egy szó nem sok, annyi nem igaz abból amit mondanak! 
Az megvan. hogy a nagy rezsicsökkentés idején is a teljes árát fizeted a gáznak, meg a villanynak?
Persze sáfárkodnak a lovéval, meg tologatják ide-oda, de amit Ők rezsicsökkentésnek neveznek az valójában meglopása az embereknek. Illetve az adófizetőknek.
Teljesen magukénak tekintik a rezsicsökkentés intézményét, de valójában ez egy szemfényvesztés, és becsapása az embereknek. Először is a kormánynak nincs pénze. Azzal a pénzzel bűvészkednek, amit befolyik az emberektől.
Ha Ők úgy döntenek, hogy “rezsit csökkentenek” az valójában azt jelenti, hogy a befizetett pénzeket átcsoportosítják. Tehát a csökkentett rezsire költött pénzedet nem látod viszont az infrastruktúrában az egészségügyben az oktatásban stb…Ez persze nem fáj annyira az embereknek, mert nem érzékelik direkt formában. Ha nem csökkentett rezsit fizetnének az emberek, hanem a teljes árát, akkor nyilván más ágazatok, ahonnan most elszívják a pénzt, hogy ezt a lyukat betömjék sokkal jobban fejlődnének. Az nagy kérdés, hogy egy 1000 éves állam, hogy jutott el odáig, hogy konkrétan tili-tolizni kell a pénzeket, hogy az embereknek ne essen le a tantusz, hogy konkrétan át vannak b*szva. Azért, mert ha a piaci árat fizetné mindenki, akkor egy átlagos ember élete arról szólna, hogy a lakhatásért, a villanyért, és fűtésért dolgozik.
Ez annyira nonszensz, hogy egy Uniós tagállam, ami folyamatosan előre megy, nem hátra ott tart, hogy a lakossága nem tudja kifizetni a rezsit, ha nem lenne el szippantva máshonnan az a lové. Persze tudjuk, hogy a hanyatló nyugat is küzd a problémával, de maradjunk annyiban, hogy egy átlagosan 10-15X többet kereső német, azért még mindig ki fogja tudni gazdálkodni, hogy élete is legyen, és ne csak a rezsire dolgozzon.
Még bele gondolni is kemény, hogy mi lesz akkor ha benzinre rákerül az piaci ár.
Ez a rezsi emelkedés, ami valójában nem is emelkedés, csak a nyers igazság! Nem csak közvetlenül, de közvetetten is fog mindenkit érinteni úgy, hogy mindenki dupla szópóágra fog kerülni. Az, hogy Te otthon többet fogsz fizetni ha sokat nézed a pornhubot az egy dolog. De már egy közepes multi láncnak is kb 2 milliárddal lesz nagyobb a kiadása a rezsi miatt. Azt is Te fizeted, hogy Auchanban megy egyszerre 150 hűtő amivel hűtik a pizzádat. A pizza árában ezentúl nem csak az infláció, és pusztuló forint árfolyam hanem a megemelkedett rezsi költség is. És ha az üzemanyag is drágább lesz, na azt is beépítik, mert egyetlen multi sem fog a profitjából engedni.
Szóval megy most a nagy parasztvakítás, hogy ne fossál ha átlagosan fogyasztasz neked nem kell többet fizetni. Hát dehogynem! Eddig is Te fizettél mindent, azzal, hogy adózol, csak bűvészkednek, és nem látod honnan kanalazzák ki a lecsót, hogy téged abban az illúzióban tartsanak, hogy Ők milyen rendesek veled. 🙂
error: Nem! 🤬