Bulvár

Peti miniszter szerint BÉKE kell! Aha, ja… majd rádöbbensz mi is a valóság Petike!

A béke párti FIDESZ mindenhol csak a harcot hirdeti, de mindegy is! BÉKE? tényleg? Ez így működik? Jah bocs, hogy leromboltam az országodat, elvettem az életedet, a munkádat, a családodat, a jövődet…Ne hari….mondja az orosz 🥹 mire az ukrán….Ugyan, nem történt semmi, végül is az országot újra fel lehet építeni, meg a házamat is, és az sem gond, hogy 8 családtagom halt meg, közte 3 gyerek, 6 családtagomat meg eltűntként tartanak számon….akikről meg tudok valamit, azok földönfutóvá váltak. De spongyát rá….mit számít egy férj, vagy egy feleség, esetleg pár gyerek élete, ha Orbán Úr azt szeretné, hogy béküljünk, hogy a magyar családokat megvédhesse, akkor sz*rok a sérelmeinkre, meg arra, hogy kishíján elpusztítottak mindent, és mindenkit. Persze béküljünk ki, és legyen occó a gáz magyaroknak, mert nekünk ukránoknak, ez mindennél fontosabb, hogy a magyar ember ne fázzon. Még akkor is ha lerohanták az országunkat, és a földdel tették egyenlővé. Béke!!! ez az egyetlen egy megoldás…éljen Orbán Viktor a Kárpátok béke misszionárius nagykövete!
Na az nagy büdös helyzet, hogy Orbán felbüfögte ezt a “béke” szót, és onnantól kezdve a FIDESZ papagájkommandó éjjel-nappal a békéről papol 😃
De tényleg ilyen egyszerű dolog lenne ez, ahogy nemrégiben Dajcskóla Tamás elmondta….békét kell kötni, és kész….másnap fele ekkora lenne az infláció, és gáz ára….ez a megoldás!
😃
Hát vicces egy primitív brigád ez, ha valóban azt gondolják, hogy ez így működik…
Egyrészt van egy pont, amit ha bárki átlép onnan már nincs visszaút! Van egy pont, amikor már nincs mit veszíteni….így működik ez kicsiben, és nagyban is. Legyen szó akár egy párkapcsolatról….ha a férj hazamegy részegen, és az asszony várja egy pofonnal, akkor nagy ügy….elrendezik, megbeszélik….kicsit nagyobb a gond, ha sodrófával várja, és betöri a fejét a férjének, majd az két hétig kórházban van. Talán még meg valahogy vissza lehet hozni a jó viszonyt….Vagy, ahogy Orbán mondaná békét tudnak kötni a felek. De mi van akkor ha nő késsel várja a férfit, akit megszúr, a férfi erre meg ököllel belever a nő fejébe egyet, aki elájul…majd a férfi az ájult nő fejét rugdossa….majd amikor azt hiszi meghalt lefekszik aludni, de valahogy az asszony magához tér, és a nagy ollóval levágja a férje farkát/golyóit és kasztrálja a manust. Majd a szomszéd meghallja az üvöltést, és kihívja a mentőket. Mind a kettőt beviszik a kórházba, és megmentik az életüket.
Nos itt az történik, hogy ez a pár átlépte azt a határt, ahonnan már nincs visszaút. Nem lehet már párterápiáról beszélni, és nem lehet kibékíteni őket. Egész egyszerűen azért nem, mert olyan súlyosan sérült ez a kapcsolat, hogy esélytelen békéről papolni…..főleg egy kívülállónak. Jaj,,,,, ne ízéljetek már….béküljetek ki nem történt itt semmi olyan dolog, ami miatt ne lehetnétek újra boldog pár….mondja Orbán Viktor….igaz, hogy a fickónak nincsenek golyói meg farka, és egy csövön, húgyozik egy a zacskóba, a nőnek, meg sérült az agya annyira, hogy nem tud beszélni meg járni, sőt önellátásra is képtelen, és a saját se99ét sem tudja kitörölni…..Ettől még nyugodtan ki lehet békülni, és mindenki happy lesz….
Na most úgy áll a helyzet, hogy az orosz-ukrán kapcsolat, az pont olyan mint egy ilyen házaspár, aki az utolsó esélyt is elvette magától, hogy valaha rendeződjön a viszonyuk. Mind két fél makacs is ráadásul, és egyébként is olyan nagyok a sérelmek, hogy azt rendbe hozni nem lehet.
A megbocsájtásról azt kell tudni, ahogy annak idején Popper Péter nem egyszer elmagyarázta már, hogy az nem egy akaratlagos döntése az embernek.
Megbocsájtani akkor tud az ember, ha elfelejti a sérelmeit a másikkal szemben.
Egy ukrán, aki elveszítette a családját, a munkáját, a hazáját, és mindent, amiért érdemes volt élnie, az nem fog megbocsájtani már soha….ebből következően béke sem lesz, amíg az egyik el nem pusztul….Orbán víziója, miszerint le kell ültetni a feleket az asztalhoz, és el kell magyarázni nekik, hogy a béke azért lenne fontos, mert magyarok fáznak, és neki meg kell védeni őket, akkor magunk is láthatjuk, hogy ez egy mesüge primitív próbálkozás.
Nyugaton ezzel tisztában vannak, csak a kolostormalacnak nem világos még, hogy itt két olyan ország áll hadban egymással, akik már réges-régen átlépték azt a bizonyos határt, ahonnan van visszaút.
error: Nem! 🤬