Bulvár

1 dollár=435 forint! 2023-ban jöhet az 1500 ft/liter üzemanyagár!?

Ha így emelkedik tovább a dollár olyan üzemanyagár jön, amibe mindenki belefog rokkanni! 
Háborús infláció mi? 😂 A kolostormalac álláspontja szerint azért emelkednek az árak, mert háború van 😀
Na az a helyzet, hogy az infláció az akkor kezd emelkedni, amikor a gazdaság dübörög! Olyan szinten kezdtek el osztogatni, hogy viszonylag sok pénz került az emberekhez. Több pénze maradt a 25 éven alulinak, ahogy a SZJA vissza térítéssel is tömték a családok zsebét. Ezzel azt érték el, hogy az emberek többet költenek, a kereslet megnő…és ahogy nő a kereslet a kínálati oldalon úgy emelik az árakat.
Ez történt az építőiparral is….minél több támogatást adtak az építőipar étvágya úgy nőt meg, és a támogatásokra áremeléssel válaszoltak….ahogy az egyik oldalon megjelent az 5%-os áfa abban a pillanatban megnőtt a kereslet, így az árak megint emelkedtek. Ugyanez van az ársapkákkal is. Befagyasztották az árakat többet vettek az emberek belőle (csirkefarhát stb…), míg a kereskedő az ebből keletkező veszteségét a másik 1500 árun kompenzálta áremeléssel. Azt kell látni, hogy amit a mesüge kormány védelemnek nevez az valójában egy inflációs bomba. Minden egyes piaci folyamatba való beavatkozás rosszul sül el.
Arról is keveset beszélnek, hogy a dollár árfolyama 435 forint!!! 435!!!! 😀 Persze ez senkit nem érdekel, mert mindenki az eurót figyeli. Pedig ha a dollár elszáll abból újabb gigacumi keletkezik, ugyanis a kőolaj világkereskedelmi árát az dollárban jegyzik….márpedig ha ilyen szinten gyengül a forint a dollárral szemben, akkor bizony bőven 1000 ft fölött lehetnek az üzemanyag árak.
És ha az üzemanyag ára elszáll, akkor az mindent visz magával….hiszen a gazdaság szállítás nélkül nem működik, ahogy nincs sem tömegközlekedés sem, sem pedig mezőgazdaság….az üzemanyagár az egyik legfontosabb szegmense annak, hogy a pénztárnál mennyit fizetsz….
Persze ez mindig 3 hónappal később jelentkezik, mert amit ma vásárolnak az majd kb három hónap múlva jelenik meg az árakban….Olyan gazdasági armageddon következik, amit még nem látott a világ….mennyi lesz egy GLS futár, vagy egy pizza kiszállítása, esetleg taxi? Kettőt találhatsz….
A legszebb az egészben, hogy itt minden rá van fogva a háborúra, meg az elhibázott szankciókra….
Az a nagy titok, hogy a szankciók nincsenek elhibázva…..az oroszok gazdaságilag ki vannak herélve….konkrétan a gázon kívül semmilyük nincs már….nem tudnak a világpiacon kereskedni, a nyugati világgal megszűnt az export-import……a háború meg olyan sokba kerül, hogy ami bevétel jön a gázból jelenleg azt el is költik a háborúra….Arról nem is beszélve, hogy az orosz lakosság tűrőképessége fogytán van…nem akarnak a fronton meghalni a fiatal srácok.
Egyébként Orbánék annyira hangsúlyozzák, hogy Ők milyen jóban vannak az oroszokkal…..de arról már nem beszélnek, hogy olyan szerződést kötöttek, hogy a gáz árának az európai tőzsdén jegyzet áron vehetik meg….szóval lehet, hogy Orbán meg Putyin néha leveszi egymást szájjal, de ha lovéról van szó akkor mélyen zsebbe kell nyúlni, mert nem vagyunk kivételezett helyzetben.
 
Az biztos, hogy ha nem tudják a forintot valahogy stabilizálni, és ilyen szinten fog a dollárral szemben gyengülni az olyan következményekkel fog járni, amivel jelen pillanatban senki nem számol.
Mert az nagyon csodálatos, hogy Orbán a magyar-német focimeccs után kiírta fészbúkjára, hogy mi vagyunk a magyarok, de jobb lenne ha inkább azt írná ki, hogy hogyan próbálják a forintot megmenteni, és ezzel az egész országot, mert jelen pillanatban 20%-os az infláció, ami már világszinten is a legnagyobb. Ez azt jelenti, hogy az ember aki dolgozik a pénzéért egyre kevesebbet ér a munkája….persze akinek az apukája 6 milliárdos majorságot épít 200 milliós napelem parkkal az annyira nem forgolódik éjszaka az infláció miatt….
Kísértetiesen hasonlít ez a mostani a helyzet a régi Romániára, ahol a diktátor tejben-vajban fürdött míg a nép nyomorgott. 
error: Nem! 🤬