Bulvár

Szerencsétlen oxigénhiányosan született, még beszélni is alig tud, nemhogy rap-elni! 😞

Szánalomból juttattak tovább a 17 éves beteg srácot!
A fiatal srác tényleg nagyon kis aranyos, és a maga módján még ügyes is. Az nyilvánvaló, hogy rapolni nem tud, hiszen már a beszéd is nagyon nehézkes. A szavak formálása, és a jó artikuláció egy igazi kihívás a számára. Ezért is kezdte el a rapolást, hogy terápiás céllal javuljon a beszédkészsége.
És valahol itt van a szülők felelőssége is, hogy nem mondták el neki, hogy kicsi fiam, nagyon ügyes vagy, de fogadd el, hogy Te soha nem fogsz úgy rapolni mint egy egészséges ember. 
Nyilvánvaló, hogy azt mondták amit hallani akar. Mivel a srác nagyon felbátorodott az évek során be is nevezett az X faktorba. Ezzel talán még nincs is semmi gond, hiszen még így is, hogy nehezen tud beszélni sokkal jobb, mint sok más versenyző. Ettől persze Ő még nagyon messze van egy reppertől, és valószínűleg soha nem is lesz az, de arra minden esetre jó volt, hogy elmondja a történetét. Ezzel másoknak, akik hasonló gondokkal küzdenek példa értékű is lehet az Ő kitartása.
És valahol itt kellett volna pontot tenni a történet végére. A válogatón megmutatja magát, majd egy őszinte kíméletes kritikával haza kellett volna küldeni. De nem ez történt, hanem ment tovább a következő körbe is a táborba. Ott is tovább jutott, és a következő székes feladatban is vette az akadályt. Majd jött az utolsó próba tétel, a mentor ház.
Saját elmondása szerint is elrontotta az előadását. Nem volt jó sem az ütem, sem pedig a belépések. Ennek ellenére lazán bekerült az élő showba.
Lehet, majd itt most köpködni, hogy ki milyen szívtelen, de szerény véleményem szerint már az első körben ki kellett volna rakni. Oké, köszi, hogy itt voltál, nagyon megható a történeted, de ez most nem elég a tovább jutáshoz. És ennyi viszlát. ehelyett simán végig ment azokon a rostákon ahol igazi tehetségek véreztek el.
Volt olyan is aki leénekelte a csillagokat az égről, csak hát a jelek szerint az volt az egyetlen baja, hogy ép és egészséges. Nem hagyta el az anyja, nem él rossz körülmények között, vagy úram bocsá nem született fogyatékkal.
A nagy baj ott van, hogy akik valamilyen fogyatékkal élnek, azok rend szerint kikérik maguknak azt, hogy őket megkülönböztessék az egészségesektől.
Sőt ha valaki megjegyzi a fogyatékosságot, akkor felindultan azt mondják, hogy ugyanolyan ember vagyok mint márki más, ezért nem várom el, hogy másként kezeljenek engem, mint azt aki egészséges.
Biztos mindenki látott már olyan előadást, amikor valaki ugyan valamennyire tudott énekelni, de közel sem olyan jól mint ami az X faktorban elvárható lenne, ezért leintették a produkciót 10 mp után. Nos ha ezt a fiatal srácot is ilyen kizárólag szakmai szemmel nézték volna, konkrétan az első szó után le is lehetett volna állítani. Úgy reppel, mint ahogy az első osztályos gyerek olvasnak. Konkrétan zenei értéke egyenlő a nullával. Itt ami miatt nem állították le az nem volt más csak a személyes története.
Oxigénhiányos gyerekként születve milyen rögös utat járt be. Nem vagyok köcsög, mert ez a része tényleg megható, és sok erőt meg kitartást a srácnak, de ezt nem egy zenei tehetségkutatón kéne előadni. Egy beszélgetős műsorban, mint a Friderikusz podkászt ott tökéletes lenne. Megmutatná, hogy mindenhonnan fel lehet állni.
De mint zene tehetség, vagy talentum nagyon gyenge, sőt még annál is. Pontosan amiatt, hogy nem tud szegény még beszélni sem rendesen.
Az utolsó előadásán is a mentorházban, előadott egy egyedi valamit, amiben elmesélte, hogy Őt mennyien bántották. Ez az előadás is olyan volt, mintha felolvasta volna egy papírból. Kb úgy reppel a srác, mint ahogy én most ezen a robot hangon beszélek. Hi Há Hu madafaka íszt szájd bébi sá lá lá lá
Ez most nem gúny de ha ilyen, akkor ilyen.
És most jön az egymillió dolláros kérdés, hogy mi lesz vele az élő showban. Mit fog énekelni, vagy reppelni. Napról-napra lesz lesz bontva, hogy milyen sanyarú volt az élete, és ki mennyire volt geci vele, vagy adnak neki egy Eminem számot, hogy reppelje el. Nyilvánvalóan, nem tud reppelni, se énekeleni. Ritmikusan tud egy kicsit beszélni a dob ritmusára. De ez nagyon kevés lesz.
Ugyanakkor ne felejtsük el a másik oldal felelősségét sem, hogy elhitetik ezzel a fiatal gyerekkel, hogy mennyire jó. Kap egy hamis illúziót ettől a műsortól. A puskás gyerek beválasztotta úgy, hogy mellette kidobott olyan énekeseket akik valóban tehetségesek. Hát nincs ott egy felelős szerkesztő, aki beszélget egy kicsit a puskással, és elmondja neki, hogy figyelj haver, én elhiszem, hogy nagyon megható a srác története, de azért legyünk reálisak. A srác nem tud reppelni, és mégiscsak egy tehetségkutató lenne ez a műsor. Légy oly kedves válassz egy olyan valakit, aki valóban tud énekeleni. Ne keltsünk ebbe a fiatal srácba hiú ábrándokat.
Csak remélni lehet, hogy ha ennek a srácnak, vagy a szüleinek van egy kis önkritikája, akkor visszalépnek valaki javára, és megköszönik a lehetőséget de nem élnek vele.
error: Nem! 🤬